Uddannelse

Bedre uddannelse til alle - uanset baggrund


Uddannelse skaber muligheder for mennesker og giver perspektiver.

Jens Joel

 

God uddannelse er det bedste middel til at fjerne den negative sociale arv, så alle - uanset deres baggrund - får en chance for at udnytte deres talenter og stærke sider.

 

Kun en skole, der bringer alle børn videre, kan kaldes en skole i verdensklasse. Faglighed og fællesskab skal gå hånd i hånd. Med vores folkeskolereform har vi forsøgt at gøre en god skole endnu bedre. Vi ser så småt resultaterne, men udviklingen skal følges tæt.

 

Vi vil arbejde for, at flere unge får en ungdomsuddannelse. Vi skal sørge for mere uddannelse til dem, der har fået mindst. De unge vil faktisk gerne. 95 % af de unge starter på en uddannelse, men alt for mange falder fra. Derfor skal vi sikre flere praktikpladser og garantere, at også fremtidens håndværkere får garanti for at få en uddannelse, hvis de kan og vil.

 

Derudover skal vi give en ekstra hånd til de unge, der ikke kan få hjælpen hjemmefra. På nogle skoler, hvor eleverne kommer fra mindre bogligt stærke hjem, skal der ydes en ekstra indsats og derfor skal vi have et socialt taxameter.

 

På den måde kan vi sikre alle lige muligheder – selvom de ikke alle kommer fra et hjem med bogreol og klaver.